feel free to navigate around. FOLLOW | DASHBOARD.

More About Me


entries | profile | tagboard

Wednesday, May 30, 2012
MENIPU.

ASSALAMUALAIKUM . 


h e l l o : )
errr , mukadimah apa pulak nak tulis kali nie ek? fening lah. haha. *macam pikir masalah dunia, padahal pendahuluan jer !* hohoh :) entry untuk kali ini aku nak cakap dasar dari pandangan perempuan remaja macam aku :)

#1
salah seorang kenalan aku yang aku bagi nama bukan sebenar *pakcik ibrahim dan makcik kalsom* umur dah warga emas. haha.cerita ini aku hanya dengar  aku tiada di tempat kejadian ye. hohoh. ok one day diorang pergi buat cermin mata sebab masing masing dah tua baru rabun *maaf bahasa kasar* then diorang pun pergi. masalah yang aku nak cakap nie kan , bila perkerja dekat kedai tu pandang warga emas ada ke patut tunjuk part yang mahal , apa nie? mentang-mentanglah diorang dah warga emas ada korang kenakan macam tu? tak patut betul lah ! diorang dahlah tak tahu apa2. tak baik buat macam tulah kak, mungkin akak tak akn terpikir yang mak bapak akak akn kena adoi! tak pasal-pasal cermin mata biase je bingkai bukan yang berjenama siap boleh beli dekat kedai 2 ringgit, lagi kanta pun biase sampai RM700 kau tipu. banyak tu sempai klo ikutkan cermin mta aku sendiri pun bru RM150. aku jadi geram , sedih , rasa macam nak tumbuk-tumbuk je muka kau. sungguh KEJAM! aku jadi emosi pula. mana tahu orang tua tak ada duit. memang tak patutla. kau buat sekarang, akan datang kau pula yang kena. Allah tu maha Adil tau kakak.

hanya gambar hiasan :)

#2
aku barik dari pasar malam tadi, masa tengah layan nafsu nak habis kan duit beli makan aku ternampak orang minta sedekah di satu sudut pasar malam tu. peminta sedekah itu seorang lelaki yang aku lihat tiada kekurangan yang Allah bagi pada dia , masa itu aku rasa sayangnya tak gunakan sebaiknya kurniaan Allah dengan sebetulnya. dengan mengunakan jalan pintas untuk mendapat duit , seorang lelaki memang dah diberikan tanggungjawab untuk mencari nafkah sebab kudrat sorang lelaki lebih dari perempuan. cukup aku tak paham. kalau mungkin aku tak perasaan yang dia mempunyai kekurangan, dia masih lagi cari jalan lain sebab kau muda lagi bro! mungkin juga aku tak tahu apa masalah kau, tapi kalau kau nak kan satu tahap yang lebih tinggi dari peminta sedekah kau boleh. mungkin aku je yang emosi, tapi memang tak patut. 



dah baca? so apa pendapat korang? tetiba. haha. aku sangat emosi menulis pasal warga emas itu, perempuan standard la. aku ini tengok cerita doremon pun boleh emosi and nangis *cengeng. hohoh :D 
oklah next time berjumpa lagi di laman blogger. wasalam :)


0 loner (s)
OLD | NEW