feel free to navigate around. FOLLOW | DASHBOARD.

More About Me


entries | profile | tagboard

Saturday, June 18, 2011
Slot Cerpen:Hakikat cinta

29 Jun 2009

ingt lg mase sy first year dlu..msuk2 u je ad je merata-merata awek2 cun kt sana sini.betul ckp cikgu kt sekolah dlu.xyah duk sebuk nk cari awek time kt skola sebab kt skola x variety(pelbagai) berbanding kt u..

ikuti kisah perbualan ini..

Cikgu Zul Husni:Amir,hg dok sebuk pi ngorat si leha(bukan nme sebenar) tu wat pa?rugi hg nnti hg dh msuk u hg dh tok leh nk ngurat awek2 len sebab hg dh ad awek la(sekarang) ni.

Amiruddin:awat cikgu ckp cmtu..sy betul2 syg n cinta die...
(mse ni perasaan budak henshem ni mmg x tentu arah sbb dunie angau die dh menguasai..kah..kah..kah)..

ceh..ye ye je amiruddin tu..nnti ko dh msuk u bru ko tau kn..


3 Oktober 2009

sy ni biasa je org nye.x berapa hensem n x bergaya sgt mcm lelaki laen..tp sy ni same mcm lelaki laen yg punya perasaan dan sifat cinta.sy harap awk yg sy maksudkan ni dapat memahami dan mengetahui hati dan perasaan saya ye selepas baca nota kosong ni.sy ingt lagi mcm mne mase mule-mule sy jatuh hati kt awk.sy tgk awk ni cun la jgk dimata sy.tp x lah cun sgt kalau nk dibandingkan ngn tiz zaqyah n lisa surihani..hehehe..awk jgn marah la..sy gurau je..tp kan awk.awk dh memang cukup cntik n ayu bg sy.kawan sy nme die udin(bukan nme sebenar) bukak page fb awk.standard laki la kn msti bukak page aweks2 xkan nk dok usha page jantan..kang apa pulak org ckp.tuhan marah klau cinta sama species..mule2 tu sy tengok page awk.. ala..mcm biase je minah ni..xde la cntik mne pn..sme je mcm pompuan2 laen.ok lepas tu sy buat la mcm biasa...buat x taw je..



selang beberapa minggu kemudian...

kawan sy si udin ni terbukak page fb awk depan sy..sy tgk lagi..hurm..cm bese je..(wat bodo time tu)...tp kan awk..sy tengok sekilas je muke awk mse 1st time tu n mse ni..bile sy renung betul2 muke awk..haddoi..awk...susah la cmni..
  
Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya. Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, karena itulah pintu hatinya – tempat dimana cinta itu ada."

By..Professor Dr Zul Husni..Dekan Fakulti Percintaan dan Perasaan.University of Sentol.


sy x mampu ckp ap2 lg..ayat kt atas tu la penjelasan sy.padahal time tu sy bukan nye penah jumpe awk pn.jahat betul la mainan fb ni.ttibe awk muncul dlm hati sy..sy boleh sabar lagi time ni.sy cabar ego laki sy supaya x leh tewas ngn mainan perasaan sy terhadap awk.





November 2009

hari berganti hari..akhirnya sy berani kan diri sy tegur awk kt msj fb.niat sy satu je.sy nk kenal awk.sy x mahu tergesa2 nk mngurat atau ap.sy ni ego awk.tp ego sy ni yg menyelamatkan kita drpd terjerumus kearah zina kecil..insyaAllah.

dengan ucapan salam sy mmulakan perkenalan.2 hari lepas tu awk reply..awk thu x betape gembira hati sy time tu.Tp sy dok cool je..mcm x de pape brlaku..biasa la..kne blagak market skit..huahua(ayat x leh bla kn)..

Mse ni awk taw x kite dh nk start exam..mse ni study week..ad sekali tu sy makan kt satu tempat(lokasi di rahsiakn)..mse tu kan sy tengah mkn ngn kwn2 sy..ttibe plak awk ngn kwn2 awk msuk kedai ni..dh tu plak sorg drpd kwn sy pnggil awk..perh...menggelabah badak sy taw x..takut awk perasan kewujudan sy dlm ramai2 kawan sy.sy x taw la awk cam muke sy ke x.tp yg penting sy kenal awk n kenal muke awk mcm mne..lepas je kejadian tu..sy malu n x reply msj awk.sy senyap je...

Ad sekali tu sy study kt satu tempat ni(lokasi dirahsiakan) ngn kawan sy.kawan sy tu plak ckp die mmg nk study ngn course mate dia bila smpai kt situ..lepas tu,kami naik la moto berdua smpai je situ,tanpa disedari..sy suruh kawan sy pegang kunci moto sy..lepas tu kami berpisah sebab die kn td nk study ngn course mate die..sy malas nk gnggu die.so sy study le sorg2 kt stu port rhsie sy..tgh khusyuk2 study dlm 2-3 jam..trtibe ad msj masuk..

'Hanif,jom maen futsal petang ni.

x ckup org ni..dalam kiraan 10 detik ak thu ko dh smpai kolej'

...mesej drpd Aiman-...



Perh kacau la die ni.org tengah syiii0k syio0k study die leh bg arahan jeneral plak..hampeh btul.lepas berkemas brg2 untuk berfutsal..sy pn nk pegi la kt tmpt kwn sy td sebab nk ambik kunci moto..msj la si malaon ni die ckp die kt kt aras atas.dengan gaya seorg pelajar yg penuh ilmu di dada,sy pn meninggalkan port rahsie pegi la kt tempat kwn sy ni...



tap tap tap tap..(bunyi tapak kasut)


mata pndang kt mp3 player ni..ttibe sampai kt kwan sy ni..Allah huakbar..awk ad kt situ..time tu sy x taw nk ckp ap..menggelabah badak dh tadi kan..kali ni menggelabah ap ntah..sy x pandang awk.sy malu..sy ambik kunci moto pastu terus pergi dr situ..

lepas beredar dr situ...omak ai..terasa gelabah n gugup td berubah menjadi perasaan yg sangat teruja..hanya tuhan saja yg tahu. sy mmg dh jatuh hati kt awk.

Malam tu sy msj awk kt fb.sy tnye sama ad awk perasan x mse kt tmpat tu siang td.awk kate awk perasan sy.tu maknanya awk dh kenal sy kn.Ya Allah...sy gembire sgt2 sebab sekurang2 nye awk dh perasan sy dn kenal sy.

: :bersambung: :

hasil karya : zaid sharif

0 loner (s)
OLD | NEW