feel free to navigate around. FOLLOW | DASHBOARD.

More About Me


entries | profile | tagboard

Friday, April 8, 2011
lelaki VS perempuan .

assalamualaikum semua . hye ! tajuk aku tak boleh belah kan ? siap nak VS . hehehehe . sebenarnya aku cakap pasal perhubungn antara lelaki dan perempuan berdasar yang aku selalu lihat sama ada depan mata atau dekat kaca tv . hehehe . dulu kawan aku pernah kena tuduh perampas BF orang , then dia cakap kat ain(bkan nama btul) "weh ! ko tak payahlah nak tahankan sangat BF ko tu , ko pikir dia nak sangat ke kat ko ? kalo dia nak kat ko dia tak akan cari aku lah , even untuk dia main2 kan aku . tu lah tak pandai jaga BF kan ? padan muka ! " nilah yang kawan aku pernah cakap dulu . biler aku pikir-pikirkan ada beul kawan aku cakap ka tu walaupin dia cakap dengan cara kasar . memang lah . kita akan mengamuk sebab ada orang kacau buah hati kita kan .tapi tulah kadang-kadang tindakan yang kita amik tu je yang tak betul . kita kena pikirkan . yang kita nak bela BF kita tu bersungguh-sunguh dia tu memang akan jadi suami kita ke . bukan nak cakap apalah kan? tak semestinya yang kita sayang bagai nak rak tu akan jadi suami kita , atau lagi mulia . insan yang sentiasa berada bersama kita sama ada kita susah atau senang . tulah JODOH dan PERTEMUAN ALLAH yang tentukan .nanti masa bercinta biler BF/GF kita  kentut bau busuk . kita kata takpe wangi . bier dah kawen "awak tahu tak kentut awak tu busuk , pergi jauh2 lah ! tak tahan saya " hahahahaha . 

makemestfu:

*Searching what Crush means in Google. *Google Answers: ’‘The guy you love that will never be yours?” </3

Follow makemestfu for more WORDARTS :)

ok . kalau kita lihatlah zaman sekarang nie . dah ada BF/GF/TUNANG ataupun dah kahwin ? mesti ada yang akan kata taklah . single lagi . masih belum ada sesiapa. tulah kata yang sering digunakan sama ada laki atau perempuan yang masih tak hargai apa yg mereka ada atau tamak . aku sendiri pernah jadi macam nie and now syukur member aku dah sedar kan aku . hehehehe .eh aku dah ubah topic**  agak-agaknya apa persaan kita kalau kita ada kat tempat orang yang kena tipu tu ? and aku pernah cakap mcm nie kak member aku then dia cakap " buat apa aku nak pikir pasal dia? buang masa je " nie adalah contoh orang yang jenis pentingkan diri sendiri . oklah kalau kita tak nak bayangkan diri kita . cuba bayangkan kalau ahli keluarga kita yang kena . mesti kita geram kan ? so nak buat sesuatu tu pikirlah . dan lagi satu HARGA DIRI tu penting . mungkin akan ada orang yang cakap "alah nak cakap orang ko pun samalah " ye aku tahu . aku buat entry nie pun sebab aku nak ingatkan diri aku juga .sangat penting . dengan maruah dan harga dirilah orang selalu menilai kita . kawan aku pernah cakap [asik2 kawan aku cakap je kan ] beliau merupaka bekas seorang pelacur atau gro . dia cakap "kadang-kadang aku terpkir kenapa korang jaga maruah korang ah ? " aku pun balas " untuk suamai aku lah " then dia balas " ala ko nak simpan untuk laki kau buat apa? entah-entah dia sendiri dah tak ada teruna  , affair ke kalau ko ada dia tak ada ? rugi doe kau " aku dengan bajet orang pandai menjawab . itu semua ALLAH yng tentukan , dan ALLAH sendiri pernah bercakap kita akan dapat jodoh yang sama dengan kita . jadi kita kenalah jaga diri kita kalau kita nak dapat yang baik macam kita atau dalam erti kata lain macam yang aku cakap di atas . jodoh dan pertemuan ALLAH yang tentukan . jadi kawan aku tadi tu pu terus senyap . jadi renungkanlah dan selamat beramal .




sekian :)



0 loner (s)
OLD | NEW