feel free to navigate around. FOLLOW | DASHBOARD.

More About Me


entries | profile | tagboard

Wednesday, April 27, 2011
juvana

hi pembaca :)
assalamualaikum . hye semua . sihat ? tak sihat makan ubat ! emm . tajuk aku nak hebatkan? emm . sebenarnya aku nak cerita pasal satu drama yang baru saja yang ditayangkan hari isnin dulu . bagi aku cerita BEST + REALITI HIDUP . benda yang berlaku yang sebenarnya kita tak nampak , mungkin kanak-kanak tak sesuai tengok . hahaha . rasanya drama ini yang pertama yang ada kat malaysia yag mengisahkan kehidupan kanak-kanak bermasalah yang duduk didalam penjara . sesuatau benda baru yang perlu kita tahu .

 

Sinopsis Drama Juvana TV3

JUVANA, sebuah drama bersiri yang akan mengupas sisi hidup pesalah-pesalah juvana. Selain menyelami dunia dan perasaan hati pesalah juvana, JUVANA juga mahu mendidik para penonton supaya mengambil iktibar daripada paparan kisah kehidupan watak-watak siri drama tersebut.
Drama Juvana mempunyai 13 episod semuanya, mengisahkan seorang remaja bernama Daim Yahya yang telah dituduh membunuh ibu dan teman lelaki ibunya. Daim telah dihantar ke sekolah pemulihan akhlak Wira Bakti iaitu sekolah badan bukan kerajaan semasa umurnya 17 tahun.
Dalam drama ini Raja lakonan Bront Palare akan menjadi watak warden yang jahat, Raja tidak memperdulikan Daim (Zahiril Adzim) yang dibuli oleh penghuni asrama yang jahat. Macam menarik bukan drama Juvana ini, tambahan pula ada Bront dan Beto Khusairay.
Daim kemudiannya mendapat sinar gembira apabila Cikgu Zakiah lakonan Izreen Azminda ( yang watak jahat dalam Samson Delaila). Cikgu Zakiah ini menjadi baik dalam drama Juvana ini. Dia akan membantu Daim yang lemah dan selalu menjadi mangsa buli rakan-rakan samseng yang ada di sekolah itu.
 dari apa yang aku tengok hari itu , kalau korang tengoklah . bila kita berada dalam situasi didalam penjara ,kita lebih baik hanya berdiam diri dari kita masuk campur dalam urusan orang . walaupun orang yang kita nak amik tahu itu sahabat kita ,kita kena pikir berfikiran panjang . emmm .ok jangan lupa untuk tengok episod yang akan datang ok ? hehehe :)


sekian ,

aiesya xoxo :)

0 loner (s)
OLD | NEW