feel free to navigate around. FOLLOW | DASHBOARD.

More About Me


entries | profile | tagboard

Wednesday, April 20, 2011
cerita seram .

assalamualaikum  hye semua . sihat ? kalau tak sihat makan ubat k . hehehehe . korang mesty nampakkan tajuk aku yang kat atas nie ? ye cerita seram. benda ini pernah berlaku pada saudara sendiri . mungkin kawan aku yang rapat tahu cerita ini . emm .

cerita bermula apabila dian (bukan nama sebenar) mula melangkah ke satu universiti yang agak terkenal .universiti ini jauh daripada rumah dian jadi dia pun mengambil langkah untuk duduk di hostel . hostel tempat yang dian ingin duduk itu jauh pendalaman dari kawasan bandar . yang ada dekat dengan tasik*boleh mancing . dengan hutan-hutan. kat hostel itu tak ramai sangat yang stay dekat situ sebab jauh kot . emm . mula-mula duduk kat situ ok lah . biase-biase je . bila genab sebulan dian duduk kat situ dia mula merasakan sesuatu yang pelik . 

dina tu stay kat sini tingkat tiga .

dalam satu rumah ada 1 bilik , 1 tandas , dapur , dan kat ruang tamu tu ada 4 meja . kiranya dalam 1 bilik dudk 4 orang sajalah , kiranya yang stay dengan dina nie akma , siti , sarah.  cerita bermula bila dian da stay kat hostel tu selama 1 bulan . masa dian and kawan-kawan study tiba-tiba terdengar macam ada orang tarik laci dan ketuk pintu di tingkat atas . mereka mulanya menyangka ada orang duduk di atas . tapi bunyi itu berterusan sehingga mereka merasa ada sesuatau yang tak kena . bila salah seorang dari mereka berkata " ko dengar tak apa yang aku dengar tadi? " lepas dia cakap je ayat tu . bunyi yang bising tadi tiba-tiba senyap . jadi mereka berempat terus senyap dan melakukan kerja masing-masing dan tidur. dian dan kawan-kawanya ingatkan perkara yang terjadi itu hanya berlaku pada semalam je rupanya tidak . mereka mengalami masalah itu selama 3 hari berturut-turut . pada malam ke 4 . mereka tidak mendengar bunyi itu lagi . tapi sesuatu yang tak di jangka berlaku . semasa sarah dan akma sedang membasuh baju mereka merasakan sesuatau yang memandang mereka . mereka mula rasa tidak selesa , cepat-cepat menghabiskan baju yang hendak dibasuh . dalam perjalan mereka ke bilik mereka terpandang pokok yang dikatakan berpenghuni itu dan terdapat bayang-bayang putih. mereka ketakutan lalu berlari balik ke bilik. mereka yang lain yang berada dibilik berasa pelik sebab sarah dan akma pulang awal dari membasuh baju . dian pun bertanya " eh! akma ,sarah kenapa korang balik awal ini ? pelik je. biasanya korang kalau pergi 1 jam baru balik . ini belum 30 minit dah balik " . mereka hanya tersenyum lalu menceritaka apa yang mereka rasa masa mereka ada di bilik basuh tadi . 
nielah dobi tu . seram tak ?

dian dan siti yang mendengar cerita ini pun terkejut . sebab mereka menyangka benda pelik-pelik yang muncul hanya sekejap je rupanya berterusan . sedang mereka sebuk bercerita tiba-tiba pintu rumah mereka diketuk . muka mereka terus bertukar pucat ketakutan . dian yang paling berani antara mereka pergi untuk membuka pintu . dengan lafaz bismilah . dian pun buka . tapi tiada orang pun . dian terus tutup pintu dan yang lain seperti tahu apa yang berlaku terus menambil air sembahyang dan mula membaca yassin . mereka ketakutan . dan malam itu mereka tidur bersama-sama . sejak kejadian itu , mereka tidak digangu lagi . mereka meneruskan duduk disitu samapilah tiba musim peperiksaan . peperiksaan sem . pada hari pertama mereka exam . dalam pukul 3 macam tulah . dian tersedar and tengok lampu terpasang dan nampak akma sedang belajar . jadi dian pun bangun then dia cakap macam nie ." kau study tak ajak aku kan ? " akma senyap sahaja . mereka pun studylah sama 2 . tiba-tiba pemadam yang digunakan dian jatuh ke lantai lalu then dian pun nak amil lah balik , dalam masa dia nak amik dia tengok akma yang duduk kat sebelah dia ini tak ada kaki . dian pun , dengan berani dian bangun , dan beriaksi seperti untuk tidur . then dian pun cakp " akma aku nak tidur lah . mengantuk " lalu dian pun beredar . dalam masa dia nak ke bilik . hantu yang menyamar jadi akma itu pun cakap " ko nak tidur ke kau dah tahhhuuuuuuu ............ " dengan suara yang mengilai . dian pun pandang hantu itu yang kelihatan bermata merah . lepas pandang hantu tersebut dian tak sedarkan diri , dan meraung-raung sebab dah terkena histeria . siti , akma dan sarah pun bangun dan cuba untuk membantu dian . tapi dian dah tak sedarkan diri .. siti bergegas untuk memanggil ustaz . dian yang tak sedarkan diri itu terus membaling semua barang dia yang ada kat sebelah dia . ustaz datang bersama 10 orang lelaki untuk memegang dian . tak tahu mana datang tenaga . 10 lelaki itu susah untuk memegang dian . ustaz itu pun melakukn apa yang sepatutnya . dan selepas dua jam baru dia sedar dan tak bermaya . dalam pada masa yang sama ibu bapa dian yang sedang mengerjakan haji , ibunya bermimpikan anak-anaknya datang semuanya datang dengan gembira , tapi dian datang dalam keadaan sedih . 
selepas dari peristiwa itu dian dah susah untuk belajar . tapi sekarang beliau sudah pulih sepenuhnya ... 


so apa pendapat korang ? cerita ini diaptasikan dari cerita sebenar tapi dalam versi siti aisyah . hahah . k hope korang terhibur . DAN JANGAN BIARKAN DIRI ANDA DISELUBUNGI MISTIK .


sekian . :)

4 loner (s)
OLD | NEW