feel free to navigate around. FOLLOW | DASHBOARD.

More About Me


entries | profile | tagboard

Saturday, April 23, 2011
anda dalam kategori yang mana ?

hi , pembaca :)
assalamualakum . hye semua . sihat? tak sihat makan ubat ! *sibuk pula aku kan? hahah . emm . korang mesty tertanya-tanya apa maksud title yang aku bagi nie kan? emm .  dalam dunia ini ada 3 kategori manusia yang ada . sama ada pada batu , pasir , atau air . so u'all baca and kaji diri sendiri korang yang mana . ok . aku tak nak membebel banyak sangat  . *bukan orang suka pun .


pada BATU : 
yang sifatnya upama huruf-huruf dipahat pada batuan keras . mereka ini mudah marah , suka menghambur kemarahan dan kemudian menyimpan perasaan marah itu berserta dendam kesumat dalam tempoh waktu yang panjang .



pada PASIR :
yang sifatnya seprti huruf dilakar pada hamparan pasir . mereka mudah marah tapi hanya sebentar saja . kemudian akan melupakannya .



pada AIR :
yang sifatnya seperti huruf-huruf ditulis pada air yang mengalir , mereka tidak menyimpan sebarang perasaan buruk dan tidak mengendahkan kata-kata mahupun kahabr angin yang negatif . fikiran manusia kategori ini sentiasa bersih , tulen dan idak mampu diganggu oleh sesiapa , dan apa pun jua .


ok , so u'all dalam kategori yang mana ? hahaha . renung-renungkan dan selamat beramal. hehehe .

p/s : gambar lagi besar dari panjang ayat yang aku taipkan ? heheheh . 


sekian :)
hakmilikkekalsitiaisyah :)                


0 loner (s)
OLD | NEW