feel free to navigate around. FOLLOW | DASHBOARD.

More About Me


entries | profile | tagboard

Thursday, February 17, 2011
sebuah kisah

assalamualaikum .
hye .
hari aku nak story satu cerita .
ada kena mengenalah dengan tajuk aku .

bermula lah kisah : ada seorang gurls , limah  yang mengalami masalah bosan yang teramat . hahah .
pada suatu hari tiba2 ada mamat a . k . a leman  nie add dia kat facebook . and limah pun approvelah mamat tu . 
then limah nie pun tulis kat wall budak nie . : " terima kasih . " 
mula dari situ leman nie IM limah . limah pun seperti orang yang tiada perasaan pun balas . 
then bila da balas . leman nie pun memulakan langkah untuk memikat si limah . 

leman : helo .
limah : helo .
leman : thanks sbb approve saya .
limah : welcome . saya suka ramai kawan .
leman : bagus2 . hahaha 
limah : btw sape awak eh ? tak kenal lah .
leman : saya sty jd . 
limah :  oh . macam mane bole add saya ?
leman : entah saya pun tak tahu . tiba2 je . [lelaki yg cuba untuk berbohong ]
limah : macam mane pulak boleh macam tu . member saya tak ada pun friend dengan awak .
leman : sebab saya seorang "spy boy" , haha ,
limah : awak nie main2lah . saya serius nie . 
leman : saya un .
limah : yelah tu . 
leman : betul lah . awak IM dengan saya nie bf tak mara ke? [ayat lelaki ]
limah : tak adalah .
leman : tipulah . tak kan tak ada .
limah : tak nak caya sudah . k lah nak out da . assalamualaikum .
leman : eh2 awak kejablah .
limah : awak nak apa lagi ? 
leman : saya nak no awak boleh ?
limah : tak boleh,sebab kita baru kenal.si kita chat jelah.sorry 
leman : yelah . awak kita chat setiap pukul 10.30 malam k?
limah : tengoklah , saya tak janji ok ? k lah AS salam .


berginilah permulaan perkenalan mereka , mereka dari sehari ke sehari chat .
lamalama leman nie pun try2 kata nak kapel dengan limah .
then limah pun cakap nantilah kenal dulu and limah kata tu status awk in relationship kan . so tak baek tau .
then leman tiba2 ada idea nak kenakan limah , dia pun buat macam orang bodoh kata benda tu dah lame lah , dia tak reti nak tukar ,so dia mintak tolong limah . limah yang berhati baik nie . pun tolonglah leman . dalam pada masa yang sama dia dah ada niat laen .then tiba2 limah nak buat xboleh . then leman pun bagi tahu kalo macam tu try lah buat dengan awk . limah yang nsih xpikir apa2 pun buat . dalam pada masa yang sama leman nie pun ayat2 lah limah nie , then limah un hampir cair . tapi dia masih macam tu je .akhirnya limah pun biarkan je status tu . sebab bagi limah biase je . then tiba2 kawan limah pun tegur " ko kapel ke dengan leman tu ? " . limah pun berkata " tak adalah aku saje2 "
kawan limah kata " tak baik ko buat macam tu ." tapi kawan dia xtahu perkara sebenar . limah kata " biarlah "
then macam2 kawan limah tu bagi nasihat , antaranya " kalo ko nak buat keputusan kp kene pikir betul , mana tahu nanti ko dah betul2 cintan dengan dia nanti ," dan "entah2 dia nak maen2 kan ko je kot , ko jangan layan sangat t dari maen2 jadi betul t . tak kecewa ke dia biler dia tahu yang ko sebenarnya nak maen2kan dia gak ? . baiknya kawan aku nie kata limah dalam hati .


limah dan leman pun chat macam biasa . dia ada ajak limah kapel tapi limah macam amik tak serius je . then sejak nie leman dah makin kurang dah chat dengan leman , limah biase je .
leman pun dengan sendirinya , sebab leman dah betul2 sukakan limah . tapi leman tak cakap yang dia suka sebab dia tahu yang limah tak suka . limah pula kata , betul kata kawan aku dia suka kat aku rupanya . tapi apa yang aku boleh buat ? kawan2 aku nie  macam tahu je leman akan suka kan aku kan ? sebabkan kawan aku sayangkan aku dia bagi tahu aku kan . sejak dari saat itu limah dah kurang lagi melayan lelaki nie . dia insaf takut perkara sama akan berulang .


A sad story


sekian :)




2 loner (s)
OLD | NEW