feel free to navigate around. FOLLOW | DASHBOARD.

More About Me


entries | profile | tagboard

Thursday, January 27, 2011
sekolah kebangsaan duyong

assalamualaikum ,
hari ini aku nak crita tentang sekolah rendah aku ,
ak masa skolah rendah aku aku pernah sekola 2 skolah , 
SEKOLAH KEBANGSAAN KAMPUNG CHERA BHARU , SELANGOR 
SEKOLAH KEBANGSAAN DUYONG , MELAKA 
tapi ak skola kat kampng cheras tu 2 tahun je , sbb mak aku pndah melaka ,
em ,
skuk ak nk cter ap yg ak buat kat skola SKD nie .
aku mula masuk skola nie mse ak darjah 3, pelajar baru an ? so aku x selesa sbab aku kat skolah lame ak pkai bju nie . hahaha .
    
tup2 aku pindah skola kat mlaka kne pkai bju krung + tudung !! oh ! hanya tuhan je tahu time 2 aku xsuka pakai tdung , hahahah , skolah skd ak pkai bju nie 



hahahaha , baju kurung + tudung ...

hahahha , tapi nak buat  macam  mane dah  kena  pindah kan so aku kena  ikutlah  peraturan  kat solah 2 .
em , mase  aku  mula2 sekolah  kat  sekolah 2 aku rase  laen sangat2 yela mla2 masuk xkenal sape2 lagi time 2 .
jadi aku rase dunia aku macam laen da , hahahah
aku mase masuk aku duduk kat kelas 3 jaya , aku time nie aku lupa plak aku du sebelah sape ,,
hahahahah , aku mula2 masuk aku sombong kot yela diaorang semua dah kenal lame aku pulak baru masuk ari tu , ak rse laen lah ,
mase aku darjah 3 aku ada masuk nasyid yang diketuai oleh ustaz practical kat skolah 2 , yang aku xpercayanya aku salah seorang vokal time 2 [bajet2 suara sedap lah 2 kn ?] hahha .
kteorang akhirnya dapat gak jaya kan nasyid 2 ,
aku mase kat sekolah duyong aku adlah pengawas pusat sumber yang memakai baju warna ungu !
warna kegemaran ku ! dari kecik sampai skunk aku hidup  dengan warna purple .
hahahah .
berakhirlah darjah 3 ku kita bergerak menuju ke darjah 4 , hahha
[macam karangan darjah 3 an ?hahahah]
em , mase ak darjah 4 un aku 4jaya .
mase aku darjah 4 aku xberapa egt sangat lah ,
em , mase umur aku 11 ak kas 5 maju , da turun an ? tu lah xbelajar lagi , hahahah
tapi bg aku mase aku darjah 6 adalah time sekolah yang aku rase best sangat , hahaha
yela time niekan dah nak abis sekolah n aku dah nak UPSR ,
sejak aku drjah 3 lagi aku terlibat dngan aktiviti seni kat skola 
seperti ,

hahaha , pasukan sorak sekolah , hahah
selain tu , 
aku jga penari sekolah , tapi nie bukan kita owg lah .
aku pena menari untuk hiburkan warga emas kat "rumah orang tua2 cheng " 
seronok time 2 , hahhaa ,
ok aku citer balik mase aku darjah 6, ak tbe2 pandai blik sebab akku masuk balik 6 jaya ,
hahahah , 

.
nielah budak lelaki kelas aku , 
dari kiri yg bediri : kamal , haziq ,alif , solihin , safwan , cikgu rose , harith , baihaqi , zulhelmi , helmi

yd duduk dari kiri : aswad , ahmad fahmi , faiz , zainal , asyraf , fahmi 



nie pak gmbar bdak perempuan klas aku , 
dari kiri b'diri  : kartina ,badariah , aku (sakai doe !) ,cikgu rose , rozila , umira, ezzati , hakimah .
duduk dari kiri : syafina , ekin , fazlina , rahimah


aku  sayang  n RINDUKAN kowang semua hahah .
aku dulu ada amik kelas tusyen waktu malam ada empat sbjek ,
MATEMATIK 
matematik las aku cikgu pn. salbiah md.noor 

SAINS 


sains plak cikgu pn faridah yg ajar ,

ENGLISH 

hahah , english lak cikgu roslinda .

BAHASA MELAYU 

time nie ckgu romiah yg ajr ,

hahahahahaahahhaha , mengarut  je  ap  yg  ak  buat  nie , 
k lah , zaman  skolah  rendah  nie  mmg  srnok sbb time nielah ak ad kwan2 yg smpai  skunk alhamdulilah  kteowg  mash  bhubung  lagi , n time nielah  ak  mula  cintan2  (geli doe bler ckp blik) , n  macam2 lagi ..
semoga  persahabatan  kita  akan  terus  kekal k .  <333

p/s : nme2 ckgu nie zainal n acap nazmi  yg bagi , hahahah !

0 loner (s)
OLD | NEW